Alimentació conscient

Per Dunia Garcia.

Educadora alimentària i nutricionista integrativa és el que em defineix millor. 

Com en tots els àmbits de la vida si vols millorar, prendre consciència i fer canvis de veritat, l’educació és l’inici del camí. 

Les emocions i la dimensió psicològica de la persona són tan importants, com aprendre sobre els nutrients dels aliments. En la meva opinió no podem separar aquestes dues coses si volem tenir èxit en un canvi alimentari. 

Foto per Markus Spiske

¿Per què la majoria de vegades no serveixen les dietes a llarg termini?  

Jo crec que el motiu és que no hi ha una evolució psicològica en aquella persona i, probablement, tampoc en el que es refereix a coneixements nutricionals. 

Actualment sabem que la microbiota que viu en el nostre intestí, influeix en els nostres pensaments i en el nostre estat d’ànim. L’intestí ve a ser com un segon cervell, així què depèn de com t’alimentis faràs que proliferin uns bacteris o uns altres, amb un resultat beneficiós físic, mental i emocional o ben al contrari.  

Per trobar un equilibri emocional és molt importat tenir en compte aquest fet, i educar a la persona en l’àmbit alimentari alhora que es fa un acompanyament psicològic. El tercer pilar d’aquest procés de salut seria el moviment o activitat física.  

Foto per Ritesh Tamrakar

Psicologia, nutrició i moviment són la clau per la salut. 

M’afegeixo amb il·lusió i moltes ganes al projecte d’IRIS Plataforma, que concep la salut d’una manera integradora, fet que com us explicava abans comparteixo al 100%.  La meva intenció és ajudar individualment o grupalment a les persones que vulguin aprendre a alimentar-se i ho vulguin fer d’una manera conscient. 

Us animo a fer canvis profunds i que perdurin en el temps. Jo personalment estic en aquest camí i cada dia que passa soc més feliç. I amb feliç no em refereixo a estar contenta tots els dies a totes hores, sinó a viure conscient gaudint dels bons moments i gestionen els dolents sense quedar-me atrapada. És fascinant veure i experimentar com certs nutrients ajuden i d’altres són “abonament del conreu” de la distorsió emocional o psicològica.

Espero de tot cor poder ajudar en els vostres camins de la salut.